top of page
  • Azra Halilović

Tilbake til magien

Vi har møtt scenekunstner Lisa Lie og snakket om hennes fantastiske tekst om kunst.
Scenekunstner Lisa Lie. Foto: Siren Høyland/Det Norske teatret

Det skjer ikke så ofte, men av og til får vi slike eureka-øyeblikk der vi ser et glimt av noe ekte, noe sant eller noe nødvendig som er beskrevet så presist at du bare vil dele det med alle. Med en gang.


Vi har møtt scenekunstner Lisa Lie og snakket om hennes fantastiske tekst om kunst.

Et slikt øyeblikk fikk vi da vi leste scenekunstner Lisa Lie sin tekst om kunst nå nylig, og det var en av mange grunner til at vi straks inviterte henne som gjest hos oss. Podkasten kan du høre her.


Å være mer. Å være fler. Å sprenge selvet. Å miste kontrollen over hvordan du fremstår, og bli komplisert, uregjerlig og fylt av en annen logikk. Som ligner drømmers logikk, og som drives av nødvendighet, med lyst og vilje som kompass.
Jeg tror vi trenger det mer enn noensinne, eller at vi alltid har trengt det. Å bruke vår meningsskapende tilbøyelighet, og kapasitet til å forstå irrasjonelle strukturer, og bygge mening sammen. Som ikke nødvendigvis skal noe annet enn å være en utstrekning av våre psyker, med alle våre behov, ønsker og frykt, og veve virkeligheter sammen i ting som forsvinner i øyeblikket det er over.

Utdrag fra Lisa Lies tekst Labyrint for Black Box. Les hele teksten her.

Comments


bottom of page