top of page
  • Anna Lian

Saupstad Calling: Romeo og Juliet

Utagerende tafsing, kleine scener og assosiasjoner til tyrkiske såpeserier. Maria, Meva og Nergiz har sett «Romeo og Juliet».


Foto: Mariann Dybdahl/Adresseavisen

Etter å ha sett tidenes kjærlighetshistorie i ny drakt på Trøndelag teater, går tankene i denne utgaven av Saupstad Calling til kjærlighetshistorier, metoo-debatten – og tyrkiske såpeserier.


Handlingen i stykket kan også kjennes igjen i dagens kontekst, mener de, som klasseskiller:


– Hvis én bor i et skikkelig dyrt, rikt strøk med masse penger og gigantisk hus - og så bor man selv på et annet sted ... Hvis mannen min hadde vært styrtrik, hadde jeg hatt litt angst hvis jeg skulle møtt foreldrene hans, flirer Meva.


– Men hvis kjærligheten er sterk, tror jeg man kommer over det meste!


På forhånd hadde teatersjefen forberedt jentene på at Shakespeare kunne være litt vulgær, men såpass vulgære scener med utagerende tafsing hadde de ikke ventet seg. Publikums ulike reaksjoner da en kvinnelig skuespiller befølte en mann på scenen, og hvordan de senere reagerte da en mann tok på en dame, fører til diskusjon om trakassering og metoo-debatten i podkasten.«Saupstad Calling» er en podkast med kritikk og samfunnsdebatt. 18-åringene Meva Hazan Aydilek, Nergiz Tahtaci og Maria Eriksen Storrø fra Saupstad besøker og vurderer aktuelle kunst- og kulturuttrykk, og reflekterer over disse. Podkasten produseres av oss i Anna & Azra bretter opp ermene i samarbeid med Adresseavisen.

bottom of page